Tapahtumat

Kevään 2025 webinaarit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun toteuttama ImpAct-hanke tarjoaa yrityksille maksutonta apua lainsäädännön vaatimusten ymmärtämiseen ja kestävyysraportoinnin toteuttamiseen.

Järjestämme yhdessä Ecobion kokeneiden konsulttien kanssa kevään 2025 aikana kestävyyssääntelyyn ja kestävyysraportointiin liittyviä webinaareja ja työpajoja:

  • Mistä kestävyysraportointidirektiivissä (CSRD) on kyse?
    18.3.2025 klo 8-9 Katso tallenne
  • Vapaaehtoinen kestävyysraportointistandardi (VSME)
    8.4.2025 klo 8-9 Katso tallenne
  • Kaksoisolennaisuuden periaate tutuksi
    22.4.2025 klo 8-9 Katso tallenne 

Kaksoisolennaisuusanalyysityöpajat

Tarvitsetteko apua kaksoisolennaisuusanalyysin toteuttamisessa ja kestävyysraportointiin valmistautumisessa? Järjestämme Ecobion kokeneiden konsulttien kanssa viisi virtuaalityöpajaa, jossa edetään vaihe vaiheelta kaksoisolennaisuusanalyysiprosessissa. Työpajojen lisäksi yritykset saavat tukea kahdessa sparraustapaamisessa. Ilmoittaudu mukaan tästä.

  • Työpaja 1. 29.4. klo 9-11 (Teams)
    Standardien ja direktiivin vaatimukset kaksoisolennaisuusarviolle ja sidosryhmävuorovaikutus
    Työpajassa perehdytään kaksinkertaisen olennaisuuden periaatteisiin, vaatimuksiin ja sidosryhmävuorovaikutuksen toteuttamiseen. Osallistujat saavat pääpiirteissään kuvan kaksoisolennaisuuden arvioinnin työvaiheista.
  • Työpaja 2. 6.5. klo 9-11 (Teams)
    Arvoketjun merkitys ja määrittely osana kaksoisolennaisuusarviointia
    Arvoketjun merkitys yrityksen kestävyysraportoinnille. Mitä yrityksen tulee huomioida määritellessään arvoketjunsa ja siinä olevat toimijat? Osallistujat ymmärtävät arvoketjun määrittämisen merkityksen raportointiin valmistautuessa, ja osaavat lähteä määrittämään oman yrityksensä arvoketjua.
  • Sparrauskerta 13.5. klo 9-10 (Teams)
    Tarvitsetko tukea arvoketjun kuvaamiseen, sidosryhmien tunnistamiseen ja vuorovaikutuksen toteuttamiseen? Tule työstämään kaksoisolennaisuusanalyysin ensimmäisiä vaiheita yhdessä.
  • Työpaja 3. 20.5. klo 9-11 (Teams)
    Yrityksen kestävyysvaikutukset, riskit ja mahdollisuudet (IROt)
    Tässä työpajassa aiheen on yrityksen kestävyysvaikutuksien, riskien ja mahdollisuuksien tunnistaminen ja kuvaaminen. Mitä yrityksen tulee huomioida tunnistaessaan näitä arvoketjussaan?
  • Työpaja 4. 27.5. klo 9-11 (Teams)
    Kestävyysvaikutusten ja taloudellisten kestävyysriskien ja mahdollisuuksien olennaisuus
    Tämän työpajan aiheena on edellisessä vaiheessa tunnistettujen vaikutusten, riskien ja mahdollisuuksien arvioiminen. Miten yrityksen tulee arvioida olennaisuutta kahdesta näkökulmasta ja miten asettaa näihin liittyviä kynnysarvoja?
  • Sparrauskerta 2.6. klo 9-10 (Teams)
    Tarvitsetko tukea olennaisuuden arviointiin? Tule työstämään kaksoisolennaisuusanalyysin vaiheita yhdessä.
  • Työpaja 5. 10.6. klo 9-11 (Teams)
    Kaksinkertaisen olennaisuusarvion tulokset ja yhteenveto
    Perehdytään arvioinnin tuloksiin. Mitä olennaisuusarvion tulos tarkoittaa, mitä siirtymäsäädöksiä voi hyödyntää ja mitkä ovat yrityksen seuraavat askeleet arvion jälkeen?

Lisätietoja: Projektipäällikkö Meri Vehkaperä, meri.vehkapera(at)haaga-helia.fi, puh. 040 514 0646

Tiedosto:Haagahelia-logo.png – Wikipedia